5351AB
BERGHEM
tel. 0412-401514

Opstelling

In de nieuwe driefasenopzet van de KNVB dienen de eerste twee competitiedelen vooral als oriëntatie voor een goede indeling en kan er na de winterstop gestart worden met de “echte” competitie. Een prachtig 14-voudig programma met een uit- en thuiswedstrijd tegen iedere tegenstander, waar we met zijn allen naar uit hebben gekeken en ook de ambitie hebben om zo lang mogelijk bovenin mee te doen.

Om deze ambities te verwezenlijken staan in het eerste blok een aantal grote uitdagingen voor de boeg, te beginnen met een topper thuis tegen HVCH. Ondanks de verdiende overwinning tegen de gasten in de vorige fase hebben zij bewezen een zeer gewaagde tegenstander te zijn, zeker omdat laatstgenoemde wedstrijd hun enige verliespartij sinds de zomer bleek.

Om de verwachte opstelling van de tegenstander optimaal te bespelen werd er gestart in een 1-3-4-3 formatie, hetgeen op voorhand als uitdagend werd ervaren. Deze uitdaging werd snel overwonnen en dat bevestigt maar weer eens het talent en rek dat er in deze groep zit. Ondanks een wat onwennig begin werd het veldspel steeds beter, werden de kansen groter en gaven we zelf niets weg. Na een kwart wedstrijd maakte Sanne zichzelf uitstekend vrij en kon ze een van de vele goede corners van Milou rustig in de hoek schuiven: 1-0. Dit doelpunt gaf nog meer vertrouwen en dit vloeide voort in het positiespel in de opbouw. Er werden genoeg kansen gecreëerd en ook het aluminium van de goals op het hoofdveld werd meermaals getest.

De 2-0 die volgde was meer dan terecht en opzeker een aardigheid om te zien. Nadat er goed onder de druk van de tegenstander werd uitgespeeld wist Danique het spel te verplaatsen naar de Nulandse Denzel Dumfries - Femke - die de bal prachtig in de kruising plaatste!

Door wat wisselingen begon de tweede helft wat passiever, maar deze wissels vonden ook snel hun weg en het spelbeeld van de eerste helft werd hersteld. Er volgden wederom genoeg kansen en via onze Thalys aan de linkerkant Evi werden de ruimtes makkelijk gevonden. Nadat Sanne na een fout van de tegenstander alleen op de keeper af stoomde werd de wedstrijd beheerst in het slot gegooid: 3-0.

Bij balverlies bleven we hierna goed geconcentreerd en omdat onze drie sterke centrale verdedigers ook nog eens elk duel wonnen, kon er aan het eind van de wedstrijd een bijzondere statistiek overlegd worden: de tegenstander had niet één maal een schot gelost. Het enige minuscule verwijt dat gemaakt kon worden is dat er uiteindelijk te weinig is gescoord, maar deze dominante vertoning tegen een sterke tegenstander verdiend niets dan lof. De begeleiding en schrijver des dezes kunnen na de wedstrijd dan ook terecht lovend zijn.